RSS Español Catala English

www.albasud.org Contacto

Subscriu-te al nostre butlletí

LA VEU DELS ALTRES TURISMES

El bloc del Javier Tejera

Sobre una dimensió turística d'empoderament i conservació local

Consultor i especialista en Comunicació / Màrqueting del Turisme Responsable. Està vinculat amb entitats com la Fundación Ecoagroturismo, on coordina la xarxa Ceres Ecotur de turisme rural ecològic, a més d'altres projectes de formació, sensibilització i desenvolupament rural. També amb Haizelan i el portal de turisme temàtic TURINEA, donant suport en tasques de màrqueting, comunicació i consultoria turística. Fundador de la pàgina web www.ecotumismo.org, que ha servit d'origen per a l'associació Ecotumismo - Turismo Responsable y Sostenibilidad, de la qual és responsable. A dia d'avui, després de sis anys de camí, és un referent en webs amb continguts en castellà sobre turisme responsable i ecologia, entre d'altres temes.

Fundador fa cinc anys d’Ecotouristing, compta amb experiència nacional i internacional en la implementació, amb metodologies participatives, integrals i incloents, de projectes sota paràmetres de sostenibilitat turística, conservació mediambiental i desenvolupament local. Actualment també és assessor del Centro Nacional de Referencia en Agroturismo (ESHAEX) situat a Mèrida (Espanya). Com a consultor, implementa a més plans de màrqueting en línia i formació per a entitats associatives en l'àmbit del turisme rural i projectes en l'àmbit de la comunicació i promoció de destinacions, en clau d'innovació, creativitat i sostenibilitat. I des de finals de l’any 2015 s’ha incorporat en l’equip tècnic d’Alba Sud, on col.labora en l’enfortiment tècnic de propostes de turisme comunitari i de base local.

Igual que porta fent des de fa anys en Ecotumismo, aquest blog recull articles, reportatges i reflexions al voltant de propostes alternatives als models turístics convencionals. Iniciatives en on prevalguin les necessitats i els drets de les comunitats locals, en equilibri amb la conservació mediambiental i cultural de les destinacions. Un altaveu per donar visibilitat a aquest altre turisme, com a instrument real de millora socioeconòmica per a les poblacions locals d'acollida.

El bloc del Javier Tejera

Entrevistes:

Agroturisme, una aposta lligada a la ruralitat (Ernest Cañada, Alba Sud, 06/09/2015)

Reconocimiento - NoComercial - SinObraDerivada
Webdesign: IBIS Servicios Els continguts d’aquesta web estan sota una llicència Creative Commons.