Contacto Boletín

Actualidad Alba Sud | Turismo Responsable | Cataluña

13-06-2019

Nous tallers del cicle sobre economia i ecologia política del turisme

Els propers dies 19 i 20 de juny organitzem a Barcelona un taller sobre «turistificació i decreixement» i un altre sobre «Geopolítica del Turisme a la Mediterrània».

Continuem amb el Cicle de Tallers sobre Economia i Ecologia Política del Turisme, amb dues noves activitats a Barcelona.

El dia 19 de juny de les 18 a les 20h al Casal de Barri Pou de la Figuera, centrarem l'atenció en la dialéctiva entre la turistificació que afecta amb especial intensitat a destinacions urbanes amb les propostes sorgides des dels moviments socials de decreixement en l'àmbit turístic. Però, com passem de la cosigna a la proposta política? Com entenem el decreixement turístic? Què suposaria en termes pràctics? Amb quines estratègies es pot dur a terme en grans ciutats?

De tot això en parlarem amb Robert Fletcher, professor de la Universitat de Wageningen, i Macià Blàzquez, professor de la Universitat dels Illes Balears.

El dia següent, 20 de juny de les 18.30 a les 20.30, la nostra atenció girarà al voltant de la Geopolítica del turisme a la Mediterrània. En el marc de l'Escola Universitària de Turisme Ostelea, també a Barcelona, presentarem un nou informe d'Alba Sud publicat dins de la col·lecció Informes en Contrast, amb la participació d'algunes de les persones que han col·laborat en ell: Ernest Cañada (Alba Sud ), que l'ha editat, Txell Bragulat (Sodepau), Marta Salvador (Alba Sud), Claudio Milano (Ostelea), José Mansilla (Ostelea), Reme Gómez (ABTS) i Asunción Blanco (UAB).

En aquest taller tractarem d'abordar qüestions com les següents: ¿Quin paper juga el turisme a la Mediterrània? Què suposa ser la principial regió turística mundial? Què vasos comunicants hi ha entre diferents destinacions? Què diuen els moviments socials? Què ens preocupa des de perspectives crítiques?