25-04-2015
La campaña “P(i)ensa que” de la FEHM
Margalida Ramis | GOBLa Federación Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) entra en campaña electoral defendiendo que sigan gobernando los de siempre, con los que les ha ido tan bien para sus intereses empresariales
Crédito Fotografía: Aurelio Vázquez, presidente de la FEHM. Fotografía de archivo.
(artículo solo disponible en catalán)
No, no m'he errat d'osques. Fa uns dies el PP va denunciar a la Junta Electoral la campanya «Pensa-hi» impulsada per l'Assemblea de Docents argumentant que influeix en el vot i que no es pot fer campanya des de les organitzacions no polítiques (vull dir que no siguin partits, no que no facin política, no me malentengueu). Però n'hi ha una d'organització que no respon (almenys aparentment) a sigles polítiques, la dels poderosos i adinerats hotelers, la gran Federació Hotelera de Mallorca, que sí que en fa de campanya i bastant descarada per cert. Una campanya a la que bé haurien pogut titular també «P(i)ensa que».
Fa dos diumenges, la Federació Hotelera de Mallorca va ficar dins tots els diaris un «dossier» al que només li faltava el «vota PP» al final i després del seu «La FEHM mira con esperanza el futuro».
Dins aquest pamflet a tot color la FEHM te deia: P(i)ensa que «el turismo ha sido el eje de la recuperación económica del archipiélago en el 2014»... de la recuperació econòmica del sector empresarial hoteler vol dir (El Grupo Barceló ganó 46,4 millones en 2014, un 85,6% más); P(i)ensa que «el turismo es el pilar de la economia y de la sociedad balear»,... una societat que ha perdut drets socials, que viu una intensa precarització laboral precisament en el sector hoteler i on la pobresa ha augmentat de manera espectacular en més d'un 80% des de l'any 2008; P(i)ensa que «ha habido un aumento de la confianza empresarial del 6,75% este último año»; P(i)ensa que «ha aumentado el número de turistas»; P(i)ensa que «la consideración de las personas como el principal activo maximiza el bienestar que aporta en términos de volumen y calidad de empleo»,... recordau però altre vegada l'estudi de Ernest Cañada sobre la situació d'explotació que pateixen les cambreres de pis (Parlem sobre les condicions laborals de les cambreres de pis), o les condicions laborals de les persones que treballen al Park Hyatt de Canyamel a través de jornades esgotadores, a través de subcontractes de subcontractes de subcontractes que perden pel camí qualsevol dret i garantia dels treballadors que cobren 5€/hora i que varen propiciar que un empresari/treballador explotat es pengés d'una grua paralitzant les obres just fa una setmana ,fet que posa de manifest les condicions amagades amb què es treballa pel sector.
I per això la FEHM «mira con esperanza» les properes eleccions de maig i és que els han donat les màximes competències polítiques no sols en turisme, sinó també en economia, urbanisme, ocupació i medi ambient. Per això aposten fort per la continuïtat del PP i ho fan sense complexes, com diria en Delgado, ex-conseller per excel·lència del sector que els va servir els privilegis en safata de plata.
Ja ho saps doncs, P(i)ensa que i vota PP. Ho diu la FEHM.
Article publicat originalment al Diari de Balears el 25 d’abril de 2015.
Noticias Recientes
-
World Travel Market: ¿de qué habla el sector turístico?
Noticias Generales | 21-11-2024 -
Margalida Ramis: “No nos molestan los turistas, el malestar es por la turistificación”
Noticias Generales | 19-11-2024 -
Propuestas para el diseño de políticas públicas de turismo popular
Noticias Generales | 14-11-2024 -
Pamela Friedl: rememorar la historia del barrio Mugica a través del turismo
Noticias Generales | 13-11-2024 -
Turismo en clave territorial: memorias, resistencias y disputas
Noticias Generales | 12-11-2024 - | Archivo de Noticias »