Contacto Boletín

Formacio: estudis crítics en turisme | Turismo Responsable

28-11-2020

Seminari virtual: "Crisi climàtica, desastres causats per l'ésser humà i el futur del turisme"

El pròxim 4 de desembre, Transforming Tourism Iniciative, una xarxa internacional d'ONG, professionals del turisme i de l'acadèmia en demanda d'una transformació del turisme, organitza el seu tercer webinar, amb les intervencions de Stefan Gössling (Suècia), Jesu Rathinam (Índia), Alejandro Palafox (Mèxic) i Pankaj Sekhsaria (Índia).


Crédito Fotografía: Chris Yakimov, bajo licencia creative commons.

Com a resultat de l'escalfament global i el canvi climàtic, la freqüència dels desastres i catàstrofes causats per l'ésser humà ha augmentat i seguirà incrementant-se considerablement. El turisme és, d'una banda, contribueix de forma destacada al canvi climàtic i, per tant, dels desastres conseqüents i, d'altra banda, és víctima d'ells, en la mesura que afecten considerablement a l'activitat econòmica. Al seu torn, el desenvolupament insostenible del turisme augmenta la vulnerabilitat als desastres de les comunitats en les destinacions turístiques i els seus voltants.

La crisi de la COVID-19 ha donat lloc a una disminució incomparable del turisme. En molts països, s'està donant prioritat al turisme i al desenvolupament de la infraestructura connexa en els programes de recuperació i rehabilitació posteriors a la crisi de la COVID-19, sota el mite dels seus efectes econòmics de degoteig cap avall.

Aquest seminari en línia té per objectiu ajudar a analitzar i debatre les següents qüestions:

  1. Com afectarà la crisi climàtica al turisme en el futur? Com hauria de ser un desenvolupament turístic capaç de tenir  en compte els efectes de desastres més freqüents?
  2. De quina manera la vulnerabilitat de les comunitats i col·lectius marginats, coincideix en diferents crisis, com la del canvi climàtic i la de la COVID-19? Quins efectes socials tenen els desastres en els diferents grups socials i què podria fer-se per reduir la seva vulnerabilitat?
  3. Com es dissenyen i com ho haurien de fer els programes de recuperació perquè les destinacions i les comunitats estiguin més ben preparades per a futurs desastres provocats per l'ésser humà? Què hem après de catàstrofes anteriors que pugui ajudar-nos per preparar-nos davant futurs desastres?

També volem aprofundir en el debat col·lectiu sobre les reaccions i estratègies que podrien o haurien de proposar les organitzacions vinculades a Transforming Tourism Iniciative.

Què?

En aquest seminari en línia de 90 minuts de durada, científics i activistes presentaran els seus coneixements sobre el canvi climàtic i el turisme i compartiran les experiències d'anteriors programes de recuperació. Amb un abast global, aquest seminari en línia permetrà l'aprenentatge i l'intercanvi d'experiències entre diferents parts de món. Després del seminari de 90 minuts, convidarem a qui ho desitgin a participar en grups de treball per aprofundir en l'intercanvi d'idees.

Quan?

Divendres 4 de desembre de 2020, 3.00 - 4.30 pm CET + 30 minuts de treball en grups (Cozumel: 9.00 - 10:30; New Delhi: 7.30 - 9.00 pm)

On?

Zoom Meeting 999 0881 0200. Registre-vos aquí

Ponents: 

Stefan Gössling - Linnaeus University, Suècia

Jesu Rathinam – Directora de SNEHA , India

Alejandro Palafox - Universidad de Quintana Roo, Mèxic

Pankaj Sekhsaria – Instituto de Technologia de India

Ernest Cañada – Alba Sud (paraules de benvinguda)

Antje Monshausen – Tourism Watch de Bread for the World, Alemanya (moderadora)

Idioma: 

Las llengües del webinar són l’anglès i el castellà amb traducció simultània.

Transforming Tourism Initiative (TTI) és una xarxa global d’ONG, professionals del turisme i l'acadèmia en demanda d’una transformació del turisme des de la perspectiva de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible. Alba Sud és membre de TTI. Vegeu els nostres darrers webinars aquí.  

Noticias Recientes