Contacto Boletín

Seminari | Turismo Responsable

16-02-2022

Perspectives feministes en l’anàlisi del turisme

Alba Sud organitza un seminari virtual per abordar l’anàlisi del turisme des d’una perspectiva feminista a partir de l’exposició de la feina de quatre investigadores.


Crédito Fotografía: Imagen de Carla Izcara.

Aquest seminari s’organitza en motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i com manifestació del compromís de l’entitat amb incloure la perspectiva de gènere en les seves recerques sobre el sector turístic, des d'un posicionament feminista i amb perspectiva interseccional, que té en compte de manera articulada gènere, classe i raça. Això ha implicat que la nostra anàlisi abordi prioritàriament les desigualtats i discriminacions per raons de gènere des de la perspectiva de les demandes de les dones en pitjors condicions en la jerarquia social.

En aquest espai de diàleg participaran quatre investigadores de diferents disciplines amb l’objectiu d’exposar les seves línies de recerca i ampliar el coneixement sobre el turisme amb una mirada feminista.

Participants

  • Matilde Córdoba, Doctora amb antropologia social i professora de la Universitat de California a San Diego. Exposarà: “Silvia Federici per entendre el turisme”.
  • Margalida Ramis, responsable de l’àrea de Territori i Recursos del GOB. Intervendrà amb “Subversió ecofeminista de l’economia turística”.
  • Gema Martínez-Gayo, Doctora en anàlisis de problemes socials i col·laboradora d’Alba Sud. Explicarà: “Desigualtats de gènere en el sector hoteler: vells i nous reptes”.
  • Estefanía Izrael, consultora en Diversitat, Equitat i Inclusió i col·laboradora d’Alba Sud. Conclourà amb: “Abordatges feministes sobre el turisme reproductiu”.
  • Carla Izcara, tècnica en investigació i comunicació a Alba Sud moderarà la sessió.

Informacions clau:

Data: 24 de febrer de 2022
Hora: 17:00-19:00 (hora a Barcelona)
           08:00-10:00 (hora a San Diego)
           10:00-12:00 (hora a Ciutat de Mèxic)
           13:00-15:00 (hora a Buenos Aires)
Preu: gratuït
Plataforma: Zoom.
Inscripcions prèvies: en aquest enllaç.
El seminari virtual l’organitza Alba Sud amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al  Desenvolupament en el marc del projecte «Plataforma de recerca en turisme, drets humans i equitat de gènere sobre Amèrica Llatina. 2a Fase»,  convocatoria 2020.

Noticias Recientes