Contacte Butlletí

Formació | Notícies Generals | Catalunya

25-05-2022

Escola d’estiu d’Alba Sud: perspectives crítiques en turisme

Del 4 al 7 de juliol del 2022 organitzem a Barcelona una escola d’estiu gratuïta dirigida a estudiants, persones de l’àmbit de la docència i investigació i entitats  sobre turisme des de perspectives crítiques. Un espai de trobada i discussió sobre les dinàmiques turístiques actuals. 


Crèdit Fotografia: Flyer de l'escola elaborat per Boixader&Go Graphic Design Studio.

Aquesta proposta formativa es planteja sota les principals línies d’investigació d’Alba Sud que són la relació del turisme amb el gènere, el treball, la proximitat  i el medi ambient, des de perspectives crítiques. L’escola comptarà amb la participació d’investigadors i investigadores d’Espanya, França, Alemanya, América Llatina i Nova Zelanda, persones vinculades a entitats i a l’administració pública, així com una taula rodona protagonitzada per treballadors i treballadores del sector.

La metodologia inclou presentacions i debats i part de l’audiència també serà responsable de les presentacions. Les places són limitades i es requereix inscripció prèvia. Es donarà prioritat a aquelles persones que puguin assistir tots els dies.  

Informació rellevant

Ubicació: Facultat de Geografia i Història – Universitat de Barcelona (C/Montalegre, 6).

Dates: 4 al 7 de juliol del 2022

Horari: de 16:00h a 20:30h

Preu: gratuït

Inscripció obligatòria. Sol·licitud d’inscripció aquí. Un cop realitzada la sol·licitud es rebrà un correu de confirmació.  

Programa detallat:

Dilluns, 4/07/2022

16:00 Obertura institucionalErnest Cañada (Universitat de les Illes Balears/Alba Sud), Macià Blàzquez-Salom (Universitat de les Illes Balears/Alba Sud), Carla Izcara (Alba Sud).

16:30 Conferencias inaugurales.

  • Polítiques públiques en turisme. Érica Schenkel(Universidad Nacional del Sur/Alba Sud).
  • Economia política del turisme. Clement Marie dit Chirot (Universidad de Angers).

18:00 Descans

18:30 Gènere i turisme. Participen Gema Martínez-Gayo (Alba Sud) i Estefanía Izrael (Alba Sud). Modera Carla Izcara (Alba Sud).

20:00 Espai de discussió i tancament de la primera jornada

Dimarts, 5/07/2022

16:00Treball i turisme I. Participen Giselle Cedeño (Alba Sud), Ángela Teberga (Universitat de Brasilia / Alba Sud) i Regina Scheyvens (Universitat de Massey). Modera Ernest Cañada (Universitat de les Illes Balears/Alba Sud).

17:30 Espai de discussió

18:00 Descans

18:30 Treball i turisme II. Participen Raoul Biancchi (Universitat de Manchester), Antje Monshausen (Tourism Watch), i Thibaud Szpyrka (Universitat d’Angers / Alba Sud).  Modera Érica Schenkel (Universidad Nacional del Sur/Alba Sud).

20:00 Espai de discussió i tancament de la segona jornada

Dimecres, 6/07/2022

16:00 Proximitat i turisme I. Participen Verónica Gómez (ISTO Américas), Asunción Blanco (Universitat Autònoma de Barcelona) i Inma Díaz-Soria (Universitat Autònoma de Barcelona). Modera Ernest Cañada (Universitat de les Illes Balears/Alba Sud).

17:30 Espai de discussió

18:00 Descanso

18:30 Proximitat i turisme II. Participen Carla Izcara (Alba Sud), Sergi Yanes (Universitat Autònoma de Barcelona) i Raül Valls (Alba Sud). Modera Inma Díaz Soria (Universitat Autònoma de Barcelona).

20:00 Espai de discussió i tancament de la tercera jornada.

Dijous, 7/07/2022

16:00 Medi Ambient i turisme. Participen Macià Blàzquez-Salom (Universitat de les Illes Balears/Alba Sud), Margalida Ramis (GOB) i Arturo Silva (Alba Sud). Modera Raül Valls (Alba Sud).

17:30 Espai de discussió

18:00 Descans

18:30 Taula rodona amb treballadors i treballadores del turisme a Barcelona. Moderen Ernest Cañada (Universitat de les Illes Balears/Alba Sud) i Carla Izcara (Alba Sud).

20:15 Clausura de l’escola a càrrec d’Ernest Cañada i Carla Izcara. 

 

L’Escola d’Estiu l’organitza Alba Sud amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) en el marc del projecte «Plataforma d’investigació en turisme, drets humans i equitat de gènere». També compta amb el suport del grup de recerca ODELA / Universitat de Barcelona.