Contacto Boletín

Nueva Publicación | Turismo Responsable

15-08-2022

De la plantació al resort

El Carib ha passat de subministrar mercaderies de sobretaula en el mercat internacional, a ser proveïdor d'espais i activitats per a l'oci. Com s'ha produït aquesta transformació? Emilio Pantojas, director de l'Instituto de Estudios del Caribe de la Universidad de Puerto Rico, ho explica en aquest nou llibre que publiquem.

El Carib ha passat de subministrar mercaderies de sobretaula (sucre, cafè, cacau, tabac, fruites) en el mercat internacional, a ser proveïdor d'espais i activitats per a l'oci (sol, sorra, platja, jocs d'atzar, ball, sexe). De la plantación al resort presenta set assajos que analitzen detingudament temes centrals del passat, el present i, sobretot, el futur del Carib. Des de l'economia política, la història i l'anàlisi cultural, Emilio Pantojas García, revela els principals fils que han marcat les dinàmiques de continuïtat i ruptura en l'esdevenir d'aquesta jove regió, nascuda de la colonització europea i de la fusió de cultures i pobles mil·lenaris que van fer del Carib casa seva. Qui llegeixi aquest llibre podrà entendre per què el que per als turistes és un paradís per als seus habitants pot ser un infern del qual escapen o són expulsats, emigrant per tots els mitjans i a tots els llocs possibles.

Podeu descarregar gratuïtament el llibre fent clic aquí: Pantojas, E. (2022). De la plantación al resort. El Caribe en el siglo veintiuno. Barcelona: Alba Sud Editorial e Instituto de Estudios del Caribe.

 

Aquest llibre és una coedició d'Alba Sud Editorial i l’Instituto de Estudios del Caribede la Universidad de Puerto Rico,publicat amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona – Programa Barcelona Solidària 2020. Inclou un pròleg de Jacqueline Laguardia Martínez, investigadora de la Universitat de les West Indies, St. Augustine.

Emilio Pantojas García és sociòleg i director de l’Instituto de Estudios del Caribede la Universidad de Puerto Rico, Recinte de Río Piedras. Autor de Crónicas del colapso: Economía, política y sociedad de Puerto Rico en el siglo veintiuno (tercera edición, 2019). Coeditor de El Caribe en la era de la globalización (2002) i Goverance in the Non-Independent Caribbean (2009). Investigador visitant a l'Institut per al Desenvolupament i el Treball Digne de la Universität Kassel, Alemanya (2014 i 2016) i del Centre d'Estudis Llatinoamericans David Rockefeller, Harvard (2010). Professor visitant del Harvard Kennedy School of Government (2010).

 

Noticias Recientes