Contacto Boletín

Formació | Noticias Generales

23-03-2023

Seminaris: Aviació i turisme

Transforming Tourism Initative va organitzar dos seminaris sobre aviació i turisme el desembre de 2022 dedicats al canvi climàtic, conflictes comunitaris i governança, amb especialistes i organitzacions socials de diferents parts del món. Accedeix als vídeos en aquest article.  


Crédito Fotografía: Flyer diseñado per Alba Sud

En un context de múltiples crisis, l'activitat turística com la coneixem fins avui trontolla i la possibilitat de realitzar vols internacionals constantment es dificulta. Així i tot, ens trobem front un escenari contradictori on les amenaces d'ampliacions d'aeroports encara són vigents. Per a comprendre millor el context actual, des de Transforming Tourism Initiative vam convidar a organitzacions i persones expertes en l'àmbit per parlar sobre canvi climàtic, conflictes comunitaris i governança.

El primer seminari es va organitzar el 13 de desembre de 2022 i  es va centrar en les limitacions de la regulació del transport aeri internacional. Es va posar especial atenció a les repercussions del canvi climàtic en la indústria de l'aviació i a les respostes de governança necessàries per abordar-les a escala internacional, nacional i municipal. En aquesta primera trobada ens van acompanyar Daniela Subtil d'Stay Grounded i Marte van der Graaf, de Transport and Environment. Finalment, en Robert Fletcher no va poder assistir a la trobada per motius de salut.  

El segon seminari, celebrat l'endamà, es van examinar els desplaçaments de comunitats locals a partir de projectes aeroportuaris i es va abocar llum sobre les dinàmiques i tendències actuals en aquest aspecte. En aquesta ocasió van participar en la discussió Rose Bridger del Moviment Global Anti-Aerotrópolis i Navaya ole Ndaskoi de  l'Aeroport Internacional del Kilimanjaro (Tanzània), encara que per mala connexió no va poder finalitzar la seva intervenció. Les dues sessions les va moderar Antje Monshausen de Tourism Watch.

 

 

Transforming Tourism Initiative és una xarxa global oberta d'ONGs, professionals del turisme i del món acadèmic que demana una transformació del turisme en línia amb l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible. Per favor, consulti també els nostres últims seminaris web aquí.

Noticias Recientes