Contacto Boletín

Nuevo Audiovisual | Noticias Generales | Cataluña

27-06-2024

Presentación del informe TURISMESS

El viernes 14 de junio Raül Valls i Carla Izcara presentaron en la biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona el informe “TURISMESS: Economía Social y Solidaria y turismo en Cataluña” en el marco de un proyecto impulsado por Aethnic, la Fundación Mescladís y Calidoscoop con Alba Sud. Recupera la grabación en este artículo.


Crédito Fotografía: Imagen de Aethnic

(artículo disponible solo en catalán)

El divendres 14 de juny, Alba Sud, va participar en un acte organitzat per Aethnic per presentar a la biblioteca Gabriel Garcia Márquez del barri de Sant Martí, a Barcelona, l’informe “TURISMESS: Economia Social i Solidària i turisme a Catalunya”. Aquesta diagnosi es publica en el marc d’un projecte impulsat per Aethnic, Fundació Mescladís i Calidoscoop. A més de la presentació de l’informe, va esdevenir una ocasió per continuar treballant en la proposta d’intercooperació i impulsar un turisme des de l’ESS a Catalunya.

Després de la benvinguda a càrrec de Jesús Martín, fundador d’Aethnic, va intervenir Rosa Hernández Gurrera, subdirectora General d’Economia Social i les Cooperatives de la Generalitat de Catalunya. En les seves paraules d’obertura va destacar la necessitat de transformar el sector turístic i la oportunitat de fer-ho des de l’ESS. Així mateix, va identificar com a clau l’articulació territorial i la detecció de necessitats compartides entre les iniciatives de turisme dins l’ESS.

Aquests tres aspectes són alguns dels que van abordar Carla Izcara i Raül Valls a la presentació del seu últim informe “TURISMESS: Economia Social i Solidària i turisme a Catalunya”, ja disponible de forma gratuïta aquí. En aquest acte, Izcara i Valls van explicar la metodologia emprada per elaborar la diagnosi i, tot seguit, van presentar els resultats en forma de limitacions per impulsar un turisme des de l’ESS i propostes d’intercooperació. Si voleu recuperar la seva intervenció ho podeu fer al vídeo a continuació:

Després de la presentació de l’informe, es va donar pas a una dinàmica de grup anomenada “Lab d’idees” amb l’objectiu de començar a definir el pla de treball de l’ecosistema TURISMESS. Així doncs, aquesta trobada va ser un punt i seguit en el treball col·lectiu per pensar la transformació del turisme en un sentit emancipador.

Noticias Recientes